Glutenvrije Amandelrozetjes
Heerlijke spritskoekjes in rozetvormpje
Moeilijkheidsgraad: makkelijk
Bereidingstijd
15 minuten
Baktijd
15 minuten
Aantal
35 stuks
Recipe by Ouafae
Benodigdheden
70 gram poedersuiker
1 ei maat m + 1 eierdooier
125 gram roomboter op kamertemperatuur
200 gram wit rijstmeel
50 gram amandelmeel
4 gram bakpoeder
1 theelepel vanille-extract of aroma
snufje zout
Extra nodig
Spuitzak + kartel spuitmondje
Handmixer
Blanke amandelnoten
Bereidingswijze
- Verwarm de oven op 180 C hete luchtstand.
- Klop de boter los, en voeg daarna de poedersuiker toe, mix goed samen met een handmixer
- Voeg het ei en dooier en vanille toe en mix goed samen tot een luchtig geheel.
- Voeg de meelsoorten en bakpoeder toe en mix tot een dik beslag.
- Schep het koekbeslag in een spuitzak en spuit rozetjes op een bakplaat bekleed met bakpapier.
- Dit doe je als volgt> Houd de spuitzak rechtop in de handen met de punt recht op de bakplaat. Maak tijdens het spuiten steeds bewegen van links naar rechts. ( zie onderstaand filmpje)
- Stop in elk koekje een amandelnoot en bak goudbruin in circa 15 minuten.
- Bewaar de koekjes in een vershoudtrommel max 2 dagen zijn ze op hun lekkerst.