Benodigdheden

70 gram poedersuiker

1 ei maat m + 1 eierdooier

125 gram roomboter op kamertemperatuur

200 gram wit rijstmeel

50 gram amandelmeel

4 gram bakpoeder

1 theelepel vanille-extract of aroma

snufje zout

Extra nodig

Spuitzak + kartel spuitmondje

Handmixer

Blanke amandelnoten

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven op 180 C hete luchtstand.
  • Klop de boter los, en voeg daarna de poedersuiker toe, mix goed samen met een handmixer
  • Voeg het ei en dooier en vanille toe en mix goed samen tot een luchtig geheel.
  • Voeg de meelsoorten en bakpoeder toe en mix tot een dik beslag.
  • Schep het koekbeslag in een spuitzak en spuit rozetjes op een bakplaat bekleed met bakpapier.
  • Dit doe je als volgt> Houd de spuitzak rechtop in de handen met de punt recht op de bakplaat. Maak tijdens het spuiten steeds bewegen van links naar rechts. ( zie onderstaand filmpje)
  • Stop in elk koekje een amandelnoot en bak goudbruin in circa 15 minuten.
  • Bewaar de koekjes in een vershoudtrommel max 2 dagen zijn ze op hun lekkerst.

Stuur een vraag of reactie over dit recept aan mij

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

De lekkerste recepten gratis in je mailbox

Meld je dan nu aan voor onze nieuwsbrief

Meer recepten

Bekijk alle recepten